Den svenska senhösten har präglats av en fruktad amerikan med efterföljande beska. Därför passar vi på att fylla ut vårt sortiment med två fruktiga amerikanska ölsorter med en mer lagom och sansad beska. Resarö American Pale Ale (RAPA) och Tranebergsbrown Ale som är humlad på amerikanskt vis. Mer om dessa kan du läsa nedan eller HÄR. Håll utkik i vinter för fler intressanta nyheter!

rapa-usa

 

Sigur Bryggeri har temporärt flyttat ut till skärgården för att brygga RAPA. Denna öl passar till de flesta maträtter oavsett om det är fisk, fågel eller kött. Sätt på dig fiskarmössan och drick den kall!

Resarö American Pale Ale har en tydlig doft av exotiska frukter – passionsfrukt, aprikos och tallbarr. Beskan är lagom och har en balanserad bördighet tack vare malten.

tranebergsbrown-ale

Sigur Bryggeri släpper en American Brown Ale i mitten av december 2016. Tranebergsbron fyller 82 år samtidigt som kungen av Alviks Strand fyller 81 år. En bro vars kraftiga trafikstockning gör att allt står still – och en man som lyfter stämningen i alla sammanhang. Tillsammans symboliserar dessa två en tidlös öl som passar i alla tider på året och i alla typer av sällskap.

Tranebergsbrown Ale är bryggd på amerikansk humle för att ge ölen en extra skjuts för smaklökarna (och näsan). Karamellmalten och de få procent av chokladmalt ger ölen en rostad ton som skapar en spännande mix tillsammans med humlens beska.