Vargens Vinterstout

Alkoholhalt: 11,1 %
Djup & robust Imperial Stout lagrad på ekfat

En hyllning till skogens vilddjur och dess naturliga omgivning

Vargens Vinterstout är en djup och robust stout med en rik och fyllig smak som passar perfekt för kalla vinterkvällar. Den mörka ölen är bryggd med noga utvalda ingredienser som ger den en komplex smakprofil. Den rostade malten och chokladen skapar tillsammans en fyllig och välbalanserad smakupplevelse. Vargens Vinterstout har även en mjuk och krämig konsistens som ger en härlig munkänsla och en lång eftersmak som bjuder in till en andra klunk.

Namnet Vargens Vinterstout är inspirerat av Finnskogslandets djurliv och den tuffa vintermiljön. Med sin rika och kraftfulla smak är Vargens Vinterstout en perfekt dryck för den som vill njuta av en fyllig och komplex stout framför en brasa.

För den som söker en fyllig och kraftfull smakupplevelse är kombinationen av Vargens Vinterstout och kôlbullar helt oslagbar. Stoutens robusta och fylliga smak går perfekt ihop med kôlbullarnas mustiga och köttiga smak.

Mottilands Guld

Alkoholhalt: 5,0 %
Ljus & frisk Pilsner

För den som älskar bärs och gran i perfekt harmoni

Mottilands Guld är en ljus och frisk pilsner med rötter i den tyska öltraditionen. Ölet har en balanserad smak av malt och humle, vilket ger en ren och frisk smakupplevelse. Denna öl passar utmärkt som ett sällskapsdryck under en varm sommardag.

Men vad som gör Mottilands Guld unikt är dess subtila ton av granbarr från Finnskogslandet Mottiland. Ölen är en hyllning till den vackra och unika naturen i området, och den har tagit in inspiration från skogarnas dofter och smaker. Detta ger en extra dimension till ölets smakprofil och gör att den sticker ut bland andra pilsner-öl.

Pärgröt är en rätt som kräver en lätt och frisk dryck för att inte ta över smakupplevelsen. Mottilands Guld med sina subtila toner av örter är därför den perfekta drycken att kombinera med pärgrötens fylliga och mustiga smak.

Blåbärsbärs

Alkoholhalt: 6,5 %
Suröl med blåbär och toner av ekfat från Mottiland

En resa genom skogens hjärta

Blåbärsbärs är en suröl med en frisk och syrlig smak av blåbär som tar dig med på en resa in i hjärtat av skogen. Denna unika öltyp är bryggd med noga utvalda ingredienser och fermenterad med speciella jäststammar som ger den en unik smakprofil. Den friska syrligheten i ölen balanseras perfekt av den naturliga sötman i blåbären, vilket ger en harmonisk smakupplevelse som passar perfekt till en solig dag i skogen.

Men det är inte allt, Blåbärsbärs har även en subtil ton av ekfat från Mottiland. Ekfaten ger ölen en lätt rostad karaktär som smälter ihop med blåbärssyrligheten på ett förtrollande sätt. Detta ger ölet en unik och sofistikerad smak.

För en oväntad men utsökt smakupplevelse är kombinationen av Blåbärsbärs och blodpannkaka helt perfekt. Surölen Blåbärsbärs balanserar blodpannkakans sälta och sötma med sin friska och syrliga smak, och ekfatonerna ger en extra dimension till smakupplevelsen.

Röököl

Alkoholhalt: 6,2 %
Rököl med subtil ton av tall

En hyllning till skogsfinnarna & deras traditioner

Denna tyska ljusa rököl är en unik och spännande dryck för den som söker något annorlunda. Ölen har en kraftfull smak av rökt malt som ger en djup och komplex karaktär till drycken. De subtila tonerna av tall ger en friskhet och en hint av skogens aromatiska dofter.

Röököl är en öl för den som söker något annorlunda och unikt, som vill utforska nya smaker och uppleva ölets rika historia och kultur. Ölen är en hyllning till skogsfinnarna, som levde och verkade i Finnskogslandet och som utvecklade egna traditioner och seder som än idag lever vidare.

Röökölens kraftfulla smak av rökt malt är den perfekta drycken att kombinera med sjömansbiffens rustika smak. De subtila talltonerna i ölen kompletterar också biffens fylliga smak på ett perfekt sätt.